Prešovských \"kočovníkov\" čaká vo Veszpréme 5. zápas za 8 dní

18.02.2011 Prešov

Veszprém 18. februára (TASR) - Tisíce precestovaných kilometrov a predovšetkým päť súťažných duelov - to bude v sobotu večer bilancia uplynulých ôsmich dní pre hádzanárov Tatrana Prešov.
Po dvoch dueloch v rámci úspešného ťaženia finálovým turnajom Slovenského pohára v Hlohovci, utorňajšieho zápasu maďarskej ligy v Csurgó a štvrtkovej extraligovej predohrávke v Topoľčanoch zavŕši extrémne náročný týždeň \"kráľovským\" spôsobom - súbojom Ligy majstrov na palubovke lídra B-skupiny MKB Veszprém KC (19.15).
O cestách oboch šampiónov susedských krajín sa rozhodlo už v jesennej časti skupinovej fázy, kým maďarský suverén si určite zahrá osemfinále, Prešovčania po 10. kole svoju púť v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži ukončia. \"Keďže prakticky už v tomto zápase o nič nejde, my ideme do duelu s cieľom dobre si zahrať s tímom patriacim do svetovej triedy a pričiniť sa o pekný zápas. Určite to však bude úplne odlišný duel ako ten v maďarskej lige pred pár dňami. Minimálne v tom, že očakávam vypredanú krásnu halu, \" zdôraznil prešovský tréner Rastislav Trtík.
Jeho zverenci v generálke pred LM v Topoľčanoch zvíťazili 34:27, po polčase však nad posledným tímom extraligovej tabuľky viedli iba o dva góly. \"Naším cieľom bolo najmä v prvom polčase nechať odpočinúť základnú zostavu a tak dostali príležitosť hráči z rezervy, alebo tí, čo dostávali menej šancí. A zamiešali sme aj s jednotlivými postami, napríklad Krištopans hral v prvom polčase na pivote a dával tam aj góly, \" prezradil prešovský kouč, ktorý nebude môcť rátať vo Veszpréme akurát s dlhodobo chorým českým krídelníkom Janom Sobolom. \"Do Maďarska ideme len so štrnástimi hráčmi, ešte sa k nám pripojí Rado Pekár. Idú s nami aj Tomáš Mažár a Kubo Krupa, ktorí utrpeli zranenia v Hlohovci a už aj v utorok proti Csurgó hrali takpovediac na reverz. Je to všetko v dôsledku veľmi náročného programu, veľa zápasov a málo času na regeneráciu, \" dodal Trtík, ktorého v nabitom kalendári uplynulých dní potešil najmä utorok. \"V Csurgó sme odohrali jeden z najkrajších, ak nie vôbec najkrajší zápas v sezóne. Bolo to pekné nielen po športovej stránke, ale aj z hľadiska obojstranného nasadenia a diváckej atmosféry. Vyskúšali sme si všetky typy obrany a nakoniec sme stretnutie otočili a vyhrali. A od divákov, ktorí počas celého zápasu freneticky povzbudzovali svojich, sme sa dočkali uznanlivého aplauzu. Neviem, kedy sa niečoho podobného dožijeme na Slovensku, \" položil si rečnícku otázku tréner Tatrana.

Tabuľka B-skupiny pred 8. kolom:
1. MKB Veszprém KC 7 6 0 1 231:203 12
2. Montpellier HB 7 5 0 2 228:183 10
3. HSV Hamburg 7 4 1 2 211:190 9
4. KIF Kolding 7 4 0 3 210:223 8
5. IK Sävehof 7 1 0 6 194:249 2
6. Tatran Prešov 7 0 1 6 195:221 1

Zostávajúci program Prešova v B-skupine LM:
19. februára: Veszprém - Prešov (19.15)
27. februára: Montpellier - Prešov (16.00)
6. marca: Prešov - Sävehof (16.00)
 

Vyberte región